Knedlíčky s uzeným po tyrolsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Uzené maso vařené
  • 90 g Slanina vepřová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Žemle tuková
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 2.5 dl Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 654 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 625 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 144.2 mg
  • Draslík 413.2 mg
  • Vláknina 465.8 mg
  • Vitamín A 465.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polotvrdé žemle rozkrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Slaninu i uzené vařené maso pokrájíme na nudličky. Petrželovou nať omyjeme, drobně pokrájíme. Šalotky očistíme a drobně pokrájíme. V pánvi osmažíme slaninu, jakmile začne růžovět, přimícháme šalotku, zpěníme ji a přidáme petrželku. Vše osmažíme téměř do zlatova, po chvíli vyklopíme do mísy s žemlemi. V misce vyšleháme vejce se solí, pepřem, přilijeme mléko, prošleháme a směs vlijeme na rohlíky. Promícháme, přidáme mouku, uzené maso, vejce a těsto důkladně promísíme, poté je necháme asi 20 minut odpočinout. Jeden bílek vyšleháme na pevný sníh a zlehka zapracujeme do těsta. V hrnci přivedeme k varu asi 3 litry osolené vody.

  • 2

    Z těsta mokrýma rukama vytvarujeme knedlíčky ve tvaru šišek o průměru přibližně 4 cm, dlouhé asi 8 cm. Vhazujeme je opatrně do vody a pomalu je vaříme po dobu 12 minut. Knedlíčky během vaření promícháváme. Uvařené vyjmeme děrovanou naběračkou a hned podáváme.

Komentáře k receptu