Nudle s vývarem ze zázvoru pro alergiky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Zázvor celý
  • 200 g Nudle rýžové
  • 200 g Shiitake houby
  • 30 g Fazolové klíčky
  • 1 ks Anýz celý
  • 8 ks Baby kukuřice
  • 2 ks Pak čoj
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 3 polévková lžíce Olej kukuřičný
  • 0.31 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 553 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 882 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 266.9 mg
  • Vláknina 5734 mg
  • Vitamín A 5734 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce vlijeme vývar, přilijeme do něj sójovou omáčku, přidáme anýz a 3 minuty vaříme.

  • 2

    Nudle uvaříme podle návodu na obalu a rozdělíme do miesek na čtyři díly.

  • 3

    Připravíme pánev wok a rozpálímeji, aby se z ní kouřilo. Vlijeme rostlinný olej, baby kukuřici osmahneme ve woku, až zezlátne, přidáme k ní houby. Smažíme asi 2 minuty.

  • 4

    Přilijeme vývar a vložíme pak čoj, počkáme, dokud vývar nezačne vřít a necháme minutu bublat, než listy pak čoj změknou.

  • 5

    Vývarem se zeleninou zalijeme nudle.

  • 6

    Jarní cibulky a fazolové výhonky nasekáme nadrobno, posypeme jimi nudle. Podáváme.

Komentáře k receptu