Těstoviny s květákem v sýrovo-smetanové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Těstoviny Penne
  • 120 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Květák
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2.5 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 0.27 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 634 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 269 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 758.5 mg
  • Vláknina 10144.8 mg
  • Vitamín A 10144.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 121.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 63.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák opláchneme studenou vodou a rozebereme ho na růžičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme přibližně na 5 minut vařit těstoviny. Uvařené musí být měkké, ale zároveň pevné.

  • 3

    V jiném hrnci s vařící osolenou vodou krátce vaříme květák. Pak ho scedíme a necháme okapat.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej a doměkka v něm opečeme česnek. Do pánve přidáme květák a pod pokličkou vše přibližně 5 minut dusíme. Potom vmícháme sýr, přilijeme smetanu a směs přivedeme za stálého míchání těsně pod bod varu.

  • 5

    Uvařené těstoviny scedíme, vrátíme zpět do hrnce, přidáme k nim směs z pánve, opepříme, osolíme a za občasného míchání ještě krátce prohřejeme.

  • 6

    Těstoviny s květákem a omáčkou rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Komentáře k receptu