Těstoviny s květákem v sýrovo-smetanové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 634 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 16 g
- Sodík 269 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 94 g
- Cholesterol 25 mg
- Draslík 758.5 mg
- Vláknina 10144.8 mg
- Vitamín A 10144.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 121.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 63.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák opláchneme studenou vodou a rozebereme ho na růžičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme přibližně na 5 minut vařit těstoviny. Uvařené musí být měkké, ale zároveň pevné.
-
3
V jiném hrnci s vařící osolenou vodou krátce vaříme květák. Pak ho scedíme a necháme okapat.
-
4
V pánvi rozehřejeme olej a doměkka v něm opečeme česnek. Do pánve přidáme květák a pod pokličkou vše přibližně 5 minut dusíme. Potom vmícháme sýr, přilijeme smetanu a směs přivedeme za stálého míchání těsně pod bod varu.
-
5
Uvařené těstoviny scedíme, vrátíme zpět do hrnce, přidáme k nim směs z pánve, opepříme, osolíme a za občasného míchání ještě krátce prohřejeme.
-
6
Těstoviny s květákem a omáčkou rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.