Casarecce se sardelemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 g Boby zahradní
  • 400 g Těstoviny Casarecce
  • 400 g Sardellen filets
  • 10 ml Olej olivový
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Cibule červená
  • 5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 606 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1083 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 167 mg
  • Vláknina 6438 mg
  • Vitamín A 6438 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebrané boby pečlivě propláchneme pod tekoucí vodou v sítu.

  • 2

    Přivedeme k varu osolenou vodu v hrnci a vhodíme omyté boby, které necháme blanšírovat asi 3 minuty.

  • 3

    Připravíme si citrónovou šťávu, slijeme boby přes síto a necháme vykapat. V misce si zatím smícháme sůl, pepř, olivový olej a šťávu z citrónu, lehce vyšleháme vidličkou a přelijeme směsí boby ve větší misce. Dáme stranou odležet na půl hodiny.

  • 4

    V menším kastrolu začneme rozehřívat máslo. Mezitím si oloupeme cibuli, nakrájíme na tenké kroužky a vhodíme na horké máslo. Necháme zesklovatět, mírně osolíme a opepříme. Poté přidáme 80 ml vody a necháme dusit pod pokličkou asi 5 minut. Opláchneme petrželovou nať, důkladně vytřepeme, odtrháme lístky od stonků a jemně nasekáme.

  • 5

    Ve velkém hrnci přivedeme k varu alespoň 4 litry osolené vody, vhodíme casarecce a vaříme na skus dle návodu na obalu.

  • 6

    Během vaření těstovin si omyjeme sardele, osušíme, osolíme a obalíme v mouce. Rozpálíme olej a krátce opečeme ryby po obou stranách.

  • 7

    Uvařené casarecce slijeme přes síto, necháme krátce okapat, vrátíme do hrnce, přidáme bobovou směs, nasekanou petrželovou nať a dušenou cibuli. Směs dáme na předehřáté talíře, rozložíme navrch pečené sardele a podáváme.

Komentáře k receptu