Casarecce se sardelemi
Suroviny
- 10 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 250 g Boby zahradní
- 400 g Těstoviny Casarecce
- 400 g Sardellen filets
- 10 ml Olej olivový
- 50 ml Olej olivový extra panenský
- 1 ks Cibule červená
- 5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 606 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1083 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 167 mg
- Vláknina 6438 mg
- Vitamín A 6438 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přebrané boby pečlivě propláchneme pod tekoucí vodou v sítu.
-
2
Přivedeme k varu osolenou vodu v hrnci a vhodíme omyté boby, které necháme blanšírovat asi 3 minuty.
-
3
Připravíme si citrónovou šťávu, slijeme boby přes síto a necháme vykapat. V misce si zatím smícháme sůl, pepř, olivový olej a šťávu z citrónu, lehce vyšleháme vidličkou a přelijeme směsí boby ve větší misce. Dáme stranou odležet na půl hodiny.
-
4
V menším kastrolu začneme rozehřívat máslo. Mezitím si oloupeme cibuli, nakrájíme na tenké kroužky a vhodíme na horké máslo. Necháme zesklovatět, mírně osolíme a opepříme. Poté přidáme 80 ml vody a necháme dusit pod pokličkou asi 5 minut. Opláchneme petrželovou nať, důkladně vytřepeme, odtrháme lístky od stonků a jemně nasekáme.
-
5
Ve velkém hrnci přivedeme k varu alespoň 4 litry osolené vody, vhodíme casarecce a vaříme na skus dle návodu na obalu.
-
6
Během vaření těstovin si omyjeme sardele, osušíme, osolíme a obalíme v mouce. Rozpálíme olej a krátce opečeme ryby po obou stranách.
-
7
Uvařené casarecce slijeme přes síto, necháme krátce okapat, vrátíme do hrnce, přidáme bobovou směs, nasekanou petrželovou nať a dušenou cibuli. Směs dáme na předehřáté talíře, rozložíme navrch pečené sardele a podáváme.