Těstoviny s brokolicí a chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 21 g
- Sodík 337 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 36.4 mg
- Draslík 511.5 mg
- Vláknina 8786.5 mg
- Vitamín A 8786.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 116.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 57.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sýr nastrouháme na jemno, petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou nasekáme na jemno.
-
2
Brokolici opláchneme studenou vodou a rozebereme na růžičky. Chřest očistíme, oloupeme. Brokolici i chřest uvaříme do měkka v páře, pak je prudce zchladíme pod studenou vodou a necháme okapat.
-
3
Do hrnce s osolenou vařící vodou dáme vařit těstoviny.
-
4
Ve větší hluboké pánvi ohřejeme 3 lžíce zeleninového vývaru, v v něm rozpustíme máslo, přidáme do něj brokolici a chřest. Do pánve k zelenině přimícháme smetanu a ohříváme těsně pod bod varu. Směs dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí.
-
5
Uvařené těstoviny slijeme, ve větší míse je promícháme s nakrájenou petrželkou a se směsí z pánve. Vše rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.