Nudle s kuřecími játry
Suroviny
- 60 g Cibule
- 500 g Játra kuřecí
- 35 g Máslo čerstvé
- 400 g Nudle široké
- 160 ml Víno portské
- 60 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 781 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 28 g
- Sodík 495 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 441.8 mg
- Draslík 390.8 mg
- Vláknina 1324.1 mg
- Vitamín A 1324.1 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.9 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě uvaříme nudle, scedíme, necháme okapat a držíme na teple.
-
2
V mezičase na pánvi na oleji smažíme drobně pokrájenou cibuli s česnekem. Přidáme očištěná a nakrájená játra. Když jsou játra usmažená, přilijeme víno a zprudka dusíme, až vývar zredukujeme na polovinu. Nakonec přidáme máslo, sůl, pepř a promícháme.
-
3
Směs v míse smícháme s těstovinami, posypeme drobně nasekanou petrželovou natí a šalvějí a podáváme.