Syrakuské špagety
Suroviny
- 50 g Sýr Parmezán
- 500 g Špagety, Makarony
- 850 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 35 g Olivy černé
- 125 ml Voda pitná
- 2 ks Cuketa
- 1 ks Paprika zelená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Kapary sterilované
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 6 g
- Sodík 542 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 5.7 mg
- Draslík 503.4 mg
- Vláknina 9335.2 mg
- Vitamín A 9335.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriku rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na nudličky.
-
2
V pánvi rozpálíme olej a při nízké těplotě krátce osmahneme prolisovaný česnek. Přidáme vodu, papriku, rajčata, nakrájené cukety, kapary a rozpůlené olivy, promícháme a asi 20min provaříme.
-
3
Poté vmícháme nakrájenou bazalku, ochutíme solí a pepřem.
-
4
Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
-
5
Špagety rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme nastrouhaným parmazánem a podáváme.