Fusilli se zelenou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 10 g
- Sodík 411 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 10 mg
- Draslík 53.8 mg
- Vláknina 6483.2 mg
- Vitamín A 6483.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.Vrátíme zpět do hrnce.
-
2
Mezitím nastrouháme cukety a cibuli nakrájíme najemno. Z mangoldu odřežeme řapíky a asi 6listů natrháme na kousky. Rozehřejeme olivový olej a máslo a cibuli s cuketami na mírném ohni orestujeme. Přidáme kapary, zalijeme vínem, ochutíme solí a pepřem a za stálého míchání krátce asi 2min podusíme. Poté přidáme mangold a dusíme ještě cca 2min, až změkne.
-
3
Zelenou omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře a ihned podáváme.