Rigatoni s tykvovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 550 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 18 g
- Sodík 67 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 27 mg
- Draslík 688.6 mg
- Vláknina 13405.5 mg
- Vitamín A 13405.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.4 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 61.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dence a scedíme.
-
2
Mezitím oloupeme tykev, odstraníme semena a dužinu nakrájíme na kostičky.
-
3
V kastrolu rozehřejeme máslo a při nízké teplotě pod pokličkou asi 5min podusíme pórek nakrájený na velmi tenká kolečka. Poté přidáme tykev, muškátový oříšek, zakryjeme a ještě cca 8min podusíme. Zalijeme smetanou a 3 lžícemi vody a přivedeme k varu. Vaříme asi 8min za občasného míchání, dokud tykev nezměkne. Podle chuti přidáme sůl.
-
4
Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme praženými piniovými oříšky a podáváme.