Masové ragú s artyčoky
Suroviny
- 800 g Vepřová kýta
- 400 g Artyčoky sterilované
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 l Hovězí vývar základní
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 37 g
- Sodík 560 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 134 mg
- Draslík 1088.2 mg
- Vláknina 18458.5 mg
- Vitamín A 18458.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, česnek a cibuli oloupeme, posekáme nahrubo. Artyčoky slijeme, necháme v sítu okapat. Polovinu rozmixujeme s nakrájenou cibulí a česnekem.
-
2
V hrnci rozpálíme olej, za stálého míchání na něm osmažíme ze všech stran kousky masa. Během smažení maso okořeníme tymiánem, opepříme, osolíme. Do hrnce poté přidáme rozmixovanou směs a ještě krátce smažíme. Přilijeme vývar, přidáme bobkový list, vše dochutíme citronovou šťávou. Ragú důkladně promícháme a vaříme přikryté pokličkou na středním ohni 30 minut. Po 10 minutách vaření přidáme zbylé artyčoky, během vaření občas zamícháme.