Těstoviny s hlívou
Suroviny
- 150 g Hlíva ústřičná
- 300 g Salám měkký
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 500 g Těstoviny konzumní
- 300 g Špenát listový čerstvý
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Koření grilovací
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 3 stroužek Česnek
- 5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 867 kcal
- Sacharidy 101 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1280 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 308 mg
- Draslík 764 mg
- Vláknina 4539.8 mg
- Vitamín A 4539.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.1 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme těstoviny v osolené vodě a slijeme.
-
2
Česnek a cibuli osmahneme. Přidáme špenát a podusíme. Zvlášť podusíme nakrájenou hlívu s kořením. Nakrájený salám přimícháme s hlívou ke špenátu.
-
3
Hotovou směs smícháme s těstovinami a pokrm zapečeme.
-
4
Nakonec vmícháme vejce s nastrouhaným sýrem a ještě chvíli dopékáme.