Zapečené makarony s boloňskou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 200 g Špagety, Makarony
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 350 g Hovězí maso mleté
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 hrst Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 416 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 67.3 mg
  • Draslík 730.7 mg
  • Vláknina 8472.8 mg
  • Vitamín A 8472.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat.

  • 2

    Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na jemno. Česnek oloupeme, pomocí lisu stroužky prolisujeme. Rozmarýn opláchneme, necháme okapat a jehličky otrháme a na jemno nasekáme.

  • 3

    V pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli, česnek mleté hovězí maso na biftek a rozmarýn. Vše promícháme, zhruba 3 minuty smažíme. Vařečkou maso trochu rozdrolíme. Poté přidáme na pánev rajčata, dochutíme solí a pepřem. Vše vaříme bez pokličky přibližně 10 minut. Předehřejeme troubu na 200ºC (horkovzdušnou troubu na 180ºC). Uvařené těstoviny vložíme do omáčky a ohřejeme je. Zapékací mísu naplníme makarony s omáčkou, navrch posypeme nahrubo nastrouhaným ementálem. Vše vložíme do trouby a zapékáme přibližně 20 - 25 minut na druhé spodní liště trouby. Omyjeme a posekáme pažitku. Zapečené těstoviny vyjmeme z trouby, naporcujeme na talíře a podáváme posypané pažitkou.

Komentáře k receptu