Tagliatelle s pečeným lilkem a ricottou
Suroviny
- 150 g Jogurt bílý
- 400 g Tagliatelle
- 100 g Ricotta
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Lilek
- 1 ks Šalotka
- 0.5 hrst Pažitka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 6 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 24 g
- Sodík 234 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 10.3 mg
- Draslík 512.4 mg
- Vláknina 8868.3 mg
- Vitamín A 8868.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předehřejeme troubu na 250°C (horkovzdušnou na 200°C). Omyjeme lilky, očistíme je a osušíme. Jeden dáme prozatím stranou, druhý potřeme polovinou oleje, propícháme vidličkou a vložíme do trouby, kde ho pečeme přibližně 30 minut, dokud slupka nezčerná. Poté ho vyjmeme, rozkrojíme a vyškrábeme dužinu. Oloupeme stroužky česneku, šalotku oloupeme, omyjeme a spolu s česnekem, dužinou z lilku, citronovou šťávou a olivovým olejem vše rozmixujeme na jemné pyré. Vmícháme jogurt, dochutíme solí a pepřem.
-
2
Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Rozdrobíme ricottu, lilek, který jsme na začátku dali stranou, pokrájíme na kolečka. Na pánvi rozpálíme zbytek oleje, vložíme plátky lilku a z obou stran lehce osmažíme.
-
3
Uvařené nudle scedíme a necháme okapat. Opláchneme pažitku, osušíme a nasekáme na jemno. Těstovny, lilek a sýr smícháme, upravíme na talíře, přelité omáčkou a posypané pažitkou podáváme.