Tagliatelle s artyčoky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Parmezán
  • 100 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 50 g Oříšky piniové
  • 400 g Tagliatelle
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Chilli paprička sušená
  • 4 ks Tymián čerstvý
  • 0.5 hrst Bazalka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 balení Artyčoky sterilované
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 892 kcal
  • Sacharidy 109 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 501 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 1216.4 mg
  • Vláknina 30920 mg
  • Vitamín A 30920 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 113.6 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme česnek a nadrobno ho nakrájíme. Připravíme si pánev, na kterou rozdrobíme chilli papričky a spolu s česnekem a s 1 lžící olivového oleje je 2 - 3 minuty osmahneme. Pánev s chilli papričkou stáhneme z plotny, ze zbylého olivového oleje odebereme 2 lžíce stranou a zbytek promícháme na pánvi s papričkou a česnekem.

  • 2

    Otevřeme konzervu artyčokových srdíček a necháme je okapat v cedníku. Poté je překrájíme na půlky. Tyminán a bazalku opláchneme a necháme okapat, otrháme lístky, které nasekáme. Sušená rajčata vyjmeme z nálevu a nakrájíme je na kostičky. Tagliatelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. Připravíme si teflonovou pánev, na které bez oleje opražíme piniové oříšky.

  • 3

    Odložené 2 lžíce olivového oleje rozpálíme na pánvi a přidáme artyčoky, které ze všech stran 4 - 5 minut smažíme. Poté přidáme rajčata nakrájená na kostičky, těstoviny a vše podusíme zhruba 2 minuty. Poté přimícháme olej s osmahnutým česnekem a papričkou, piniová semínka a dochutíme solí. Nastrouháme parmezán.

  • 4

    Těstoviny upravíme na talíře a podáváme s bazalkou, tymiánem a strouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu