Penne s fazolemi
Suroviny
- 100 g Celer řapíkatý
- 430 g Fazole červené sterilované
- 350 g Těstoviny Penne
- 225 ml Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Česnek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Kerblík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 90 g
- Sodík 478 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 559.5 mg
- Vláknina 17073.8 mg
- Vitamín A 17073.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji opečeme nadrobno pokrájenou cibuli, česnek, mrkev a celer do měkka. Poté přidáme fazole, rajčata i se šťávou, nakrájený kerblík, sůl a pepř, pod pokličkou dusíme přibližně 15 minut. Mezitím si v osolené vodě uvaříme těstoviny. Důkladně je scedíme a smícháme s omáčkou. Na talíři pak posypeme nakrájeným kerblíkem a podáváme.