Pappardelle s hovězím masem, vlašskými ořechy a omáčkou z mascarpone
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1202 kcal
- Sacharidy 119 g
- Tuky 50 g
- Sodík 364 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 119 g
- Cholesterol 176.1 mg
- Draslík 929.3 mg
- Vláknina 17389.8 mg
- Vitamín A 17389.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vlašské ořechy oloupeme a nahrubo nasekáme. Pórek omyjeme a kromě nejtmavších částí listů celý nakrájíme na kolečka o šířce asi 1/2 cm. Hovězí svíčkovou omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Maso nakrájíme na nudličky.
-
2
Připravíme hrnec, do kterého dáme mascarpone a pomocí metličky přimícháme balsamikový ocet a sůl. Rozklepneme vajíčko, žloutek rozšleháme, bílek nepoužijeme. Směs v hrnci ohřejeme a přidáme do ní rozšlehané žloutky. Omáčku nevaříme, pouze ji ohříváme, aby se žloutek nesrazil.
-
3
Připravíme dvě pánve, na které rozdělíme olej a rozpálíme. V jedné pánvi za stálého míchání smažíme pórek asi 4-5 minut, poté přimícháme vlašské ořechy. V pánvi druhé zprudka opečeme hovězí svíčkovou. Suroviny na obou pánvích dochutíme solí a pepřem.
-
4
Pappardelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Těstoviny smícháme s masem a pórkem, upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou z mascarpone.