Těstoviny se zapečenou zeleninou
Suroviny
- 450 g Rajčata
- 350 g Těstoviny čtyřvaječné
- 90 g Olivy černé
- 300 ml Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 2 ks Cibule
- 2 ks Cuketa
- 1 ks Lilek
- 3 ks Česnek
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 13 g
- Sodík 390 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 755.2 mg
- Vláknina 13072.2 mg
- Vitamín A 13072.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 85.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve troubu předehřejeme na 240 stupňů. Do velkého pekáče vložíme na klínky nakrájenou cibuli, na kousky nakrájené cukety, papriky, lilek, na čtvrtky nakrájená rajčata, pokapeme olejem, osolíme a opepříme, 15 minut pečeme v troubě. Poté zamícháme a pečeme dalších 15 minut. Mezitím si v osolené vodě uvaříme těstoviny. Vyndáme zeleninu, dáme ji do většího hrnce, přidáme rajčata z konzervy i se šťávou, rozpůlené olivy a 2 minuty povaříme. Těstoviny důkladně scedíme a smícháme se zeleninou. Na talíři posypeme nahrubo nakrájenou bazalkou a petrželkou, podáváme.