Těstoviny s olivami a chilli papričkou
Suroviny
- 350 g Těstoviny čtyřvaječné
- 100 g Sýr Parmezán
- 1250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 2 kávová lžička Kapary
- 1 ks Česnek
- 12 ks Olivy černé
- 0.5 ks Chilli paprička sušená
- 1 špetka Sůl
- 4 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.09 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 943 kcal
- Sacharidy 107 g
- Tuky 50 g
- Sodík 4699 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 17 mg
- Draslík 736 mg
- Vláknina 34183 mg
- Vitamín A 34183 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.3 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi na oleji půl minuty osmahneme nadrobno nakrájený česnek a hned přidáme nakrájené kapary, olivy, rozdrcenou chilli papričku, rajčata i se šťávou, dochutíme solí a pod pokličkou vaříme 20 minut. Poté přimícháme 1 lžíci nadrobno nakrájené petrželky a dále vaříme 10 minut. Mezitím v hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny. Důkladně je scedíme a smícháme s omáčkou. Na talíři pak posypeme nastrouhaným parmezánem a můžeme podávat.