Těstoviny s fenyklem a olihněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 350 g Olihně
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • 0.2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Anýzovka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 489 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 203.9 mg
  • Draslík 908.1 mg
  • Vláknina 4439.8 mg
  • Vitamín A 4439.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi opečeme asi dvě minuty na kroužky rozkrájené olihně. Přidáme anýzovku a ještě minutu povaříme. Vyndáme olihně na talíř, do výpeku vložíme nakrájená rajčata, strouhaný fenykl, nadrobno pokrájenou šalotku a za stálého míchání vaříme 20 minut. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Poté do omáčky vložíme olihně, přidáme sůl, pepř dle chuti a 2 minuty prohřejeme. Scedíme těstoviny, smícháme je s omáčkou a můžeme servírovat.

Komentáře k receptu