Těstoviny s krevetami a kaviárem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Linguine
  • 230 g Krevety tygří - loupané
  • 100 ml Vodka
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Česnek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 8 polévková lžíce Kaviár
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 755 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1044 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 449.6 mg
  • Draslík 168.7 mg
  • Vláknina 994.3 mg
  • Vitamín A 994.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme krevety. V hrnci s osolenou vodou mezitím vaříme těstoviny. V pánvi na oleji osmahneme na plátky pokrájenou jarní cibulku a nadrobno nakrájený česnek. Vložíme uvařené a vyloupané krevety, opékáme 2 minuty. Pak krevety vyndáme, do pánve přilijeme vodku, citronovou šťávu, smetanu a vaříme 5 minut, poté pánev odstavíme. Přidáme kaviár, sůl a pepř. Scedíme těstoviny, smícháme je se směsí, na talíři pak ozdobíme krevetami, kaviárem a pažitkou.

Komentáře k receptu