Těstoviny s krevetami a kaviárem
Suroviny
- 350 g Těstoviny Linguine
- 230 g Krevety tygří - loupané
- 100 ml Vodka
- 25 ml Citronová šťáva
- 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 ks Česnek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 8 polévková lžíce Kaviár
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 755 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1044 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 449.6 mg
- Draslík 168.7 mg
- Vláknina 994.3 mg
- Vitamín A 994.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme krevety. V hrnci s osolenou vodou mezitím vaříme těstoviny. V pánvi na oleji osmahneme na plátky pokrájenou jarní cibulku a nadrobno nakrájený česnek. Vložíme uvařené a vyloupané krevety, opékáme 2 minuty. Pak krevety vyndáme, do pánve přilijeme vodku, citronovou šťávu, smetanu a vaříme 5 minut, poté pánev odstavíme. Přidáme kaviár, sůl a pepř. Scedíme těstoviny, smícháme je se směsí, na talíři pak ozdobíme krevetami, kaviárem a pažitkou.