Těstoviny s plody moře a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny čtyřvaječné
  • 90 g Krevety tygří - loupané
  • 60 g Hrachové lusky
  • 90 g Olihně
  • 0.25 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Hřebenatka
  • 1 špetka Sůl
  • 4 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • 0.6 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 89.3 mg
  • Draslík 255.9 mg
  • Vláknina 1248 mg
  • Vitamín A 1248 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olihně nakrájíme na čtverečky, dáme do misky a přelijeme vroucí vodou. Chvilku necháme a pak opláchneme studenou vodou. Solamyl smícháme s 1 lžíci vody a bílkem. V takto vzniklé směsi obalíme krevety a hřebenatky.

  • 2

    Mezitím ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny. Ve větší pánvi na oleji osmahneme hrachové lusky, olihně, hřebenatky a krevety asi 2 minuty. Přidáme sójovou omáčku, sherry, cukr, nadrobno nakrájené jarní cibulky a minutu opékáme.

  • 3

    Scedíme těstoviny a servírujeme na talíře. Navrch dáme směs s mořskými plody, ozdobíme na nudličky nakrájenou jarní cibulkou a podáváme.

Komentáře k receptu