Ravioli se smetanovou omáčkou
Suroviny
- 120 g Kuřecí prsa
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 120 g Žampiony čerstvé
- 100 g Špenát listový čerstvý
- 60 g Prosciutto sušené
- 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 2 ks Vejce slepičí
- 2.67 ks Vejce slepičí
- 2 ks Česnek
- 1 ks Šalotka
- 1 špetka Sůl
- 1.33 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2.67 l Voda pitná
- 3 l Voda pitná
- 1.33 polévková lžíce Olej olivový
- 6 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 3 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 789 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 44 g
- Sodík 639 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 400.4 mg
- Draslík 610.8 mg
- Vláknina 9176.5 mg
- Vitamín A 9176.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát vaříme přibližně jednu minutu. Potom vezmeme nahrubo nakrájená kuřecí prsa, špenát, nahrubo nakrájené prosciutto, šalotku a vše dohromady rozmixujeme. Do směsi přidáme polovinu nastrouhaného sýra, muškátový oříšek, sůl, pepř a jedno vejce. Takto připravenou náplň necháme chvilku odležet. Vezmeme těsto na nudle, rozdělíme ho na poloviny a obě půlky rozválíme na tenké pláty. Na jeden z nich pokládáme v pravidelných rozestupech připravenou náplň, poté přikryjeme druhým plátem. Místa mezi náplní pořádně přitiskneme a nakrájíme na stejné čtverečky. Necháme odpočívat. Pak do většího hrnce nalijeme smetanu, vložíme nadrobno nakrájený česnek a uvedeme do varu. Vložíme na tenké plátky nakrájené houby, zbytek nastrouhaného sýra, osolíme a opepříme. Vaříme 3 minuty. Poté přimícháme nadrobno nakrájenou bazalku, ale už nevaříme. Mezitím ve větším hrnci uvaříme ravioli. Polijeme omáčkou, můžeme je také posypat parmezánem a ozdobit bazalkou.
-
2
Základní těsto:
-
3
Na vál si prosejeme 200 g mouky, kterou osolíme. Uprostřed si prstem vytvoříme důlek, do kterého dáme mírně rozšlehaná vejce a olivový olej. Těsto zpracováváme rukama. Zbylých 50 g mouky si necháme na občasné posypání válu, aby se nám těsto na něj nelepilo. Když máme těsto vypracované a hladké, zabalíme jej do potravinářské fólie, necháme 30 minut odstát. Potom jej opět na vále rozválíme válečkem, nebo strojkem na těstoviny.