Zapečené těstoviny s lilkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Hovězí maso přední
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 60 g Olivy černé
  • 180 g Těstoviny Linguine
  • 120 g Sýr Parmezán
  • 125 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 2 ks Lilek
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Česnek
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 786 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 915 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 74.7 mg
  • Draslík 891.6 mg
  • Vláknina 13213.8 mg
  • Vitamín A 13213.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si troubu předehřejeme na 200°C. Zapékací mísu vytřeme olejem. 60 ml oleje si rozehřejeme na pánvi. Lilek si nakrájíme na kolečka asi 0.5 centimetru silná a opečeme je z obou stran. Kolečky

  • 2

    lilku poté vyložíme dno a strany zapékací mísy, pár koleček si necháme stranou. Do hrnce si dáme rozehřát zbytek oleje a dáme do něj opékat namleté hovězí maso, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Opékáme do té doby než maso změní barvu, potom přidáme protlak, nakrájená sterilovaná rajčata i se šťávou, worcestrovou omáčku a nadrobno nakrájenou petrželku. Dle chuti osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme 10 minut. Potom přidáme nakrájené olivy, nadrobno nakrájenou papriku a 10 minut vaříme.

  • 3

    Mezitím si nalijeme do hrnce osolenou vodu a přivedem ji k varu. Uvaříme v ní těstoviny asi 6 minut. Poté je scedíme a smícháme s masovou omáčkou a nastrouhným parmezánem. Tuto směs naneseme na lilky v zapékací míse, poklademe zbylými kolečky lilku a dáme do trouby upéct na 40 minut.

Komentáře k receptu