Zapečené těstoviny s lilkem
Suroviny
- 350 g Hovězí maso přední
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 60 g Olivy černé
- 180 g Těstoviny Linguine
- 120 g Sýr Parmezán
- 125 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 2 ks Lilek
- 1 ks Cibule
- 2 ks Česnek
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 786 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 50 g
- Sodík 915 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 74.7 mg
- Draslík 891.6 mg
- Vláknina 13213.8 mg
- Vitamín A 13213.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si troubu předehřejeme na 200°C. Zapékací mísu vytřeme olejem. 60 ml oleje si rozehřejeme na pánvi. Lilek si nakrájíme na kolečka asi 0.5 centimetru silná a opečeme je z obou stran. Kolečky
-
2
lilku poté vyložíme dno a strany zapékací mísy, pár koleček si necháme stranou. Do hrnce si dáme rozehřát zbytek oleje a dáme do něj opékat namleté hovězí maso, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Opékáme do té doby než maso změní barvu, potom přidáme protlak, nakrájená sterilovaná rajčata i se šťávou, worcestrovou omáčku a nadrobno nakrájenou petrželku. Dle chuti osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme 10 minut. Potom přidáme nakrájené olivy, nadrobno nakrájenou papriku a 10 minut vaříme.
-
3
Mezitím si nalijeme do hrnce osolenou vodu a přivedem ji k varu. Uvaříme v ní těstoviny asi 6 minut. Poté je scedíme a smícháme s masovou omáčkou a nastrouhným parmezánem. Tuto směs naneseme na lilky v zapékací míse, poklademe zbylými kolečky lilku a dáme do trouby upéct na 40 minut.