Těstoviny s piniovými oříšky
Suroviny
- 6 g Sýr Parmezán
- 350 g Strouhanka
- 350 g Těstoviny Tagliatelle
- 60 g Oříšky piniové
- 3 ks Česnek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 l Voda pitná
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Majoránka
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 751 kcal
- Sacharidy 113 g
- Tuky 25 g
- Sodík 809 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 113 g
- Cholesterol 1 mg
- Draslík 251.1 mg
- Vláknina 11349.2 mg
- Vitamín A 11349.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky vsypememe strouhanku, nadrobno nakrájenou petrželku, pažitku a majoránku. V hluboké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje. Přidáme strouhankovou směs, piniové oříšky, nadrobno nakrájený česnek, sůl, pepř a za stálého míchání opékáme 5 minut. Strouhanka by měla mít zlatavou barvu, nesmí však být křupavá. Směs odstavíme, přikryjeme ji pokličkou a udržujeme v teple. Do hrnce dáme osolenou vodu, přivedeme k varu. V ní vaříme těstoviny přibližně 8 minut, do měkka. Poté je scedíme, pokapeme olejem, přidáme strouhankovou směs a promícháme.