Smažené nudle křupavé
Suroviny
- 250 g Sýr sójový - Tofu
- 175 g Nudle vlasové
- 1 ks Citrony
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Paprika červená
- 2 stroužek Česnek
- 1.68 dl Olej slunečnicový
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Ocet rýžový
- 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 683 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 51 g
- Sodík 137 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 169 mg
- Vláknina 6390 mg
- Vitamín A 6390 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46 mg
- Vitamín E 18.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nudle necháme zbělet v horké vodě s trochou oleje, poté je scedíme a rozložíme na půl hodiny, aby se usušily.
-
2
V misce smícháme sójovou omáčku, citronovou kůru a šťávu, rýžový vinný ocet a cukr. Směs dáme stranou.
-
3
Ve woku rozpálíme slunečnicový olej a smažíme v menších dávkách nudle. Necháme je okapat a vychladnout.
-
4
2 lžíce oleje uchováme a zbytek vylijeme. Přidáme do woku marinované tofu a smažíme, aby se uzavřelo. Přidáme rozetřený česnek, pokrájenou červenou papriku na kostky, nasekanou chilli papričku a 2 minuty smažíme.
-
5
Přidáme octovou směs, zamícháme a vlijeme našlehaná vejce, mícháme, dokud neztuhnou.
-
6
Směs tofu podáváme s křupavými smaženými nudlemi.