Těstoviny s krevetami a pomerančovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Krevety tygří - loupané
  • 400 g Těstoviny mušle
  • 40 g Krabí pasta
  • 250 ml Víno bílé
  • 125 ml Pomerančová šťáva
  • 250 ml Smetana ke šlehání 30%
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 700 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 154 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 170.2 mg
  • Vláknina 1511.8 mg
  • Vitamín A 1511.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstovinové mušle dle návodu na obalu.

  • 2

    Pokud nemáme krevety loupané, čistíme je a oloupeme - na břišní straně krevetě nařízneme krunýř a sloupneme. Poté nařízneme hřbet a vytáhneme střívko (černá "nitka"). Pod tekoucí vodou krevety omyjeme a osušíme je. Na pánvi rozpustíme krabí pastu a asi 1 minutu z každé strany v ní smažíme krevety. Hotové krevety vyjmeme děrovanou naběračkou.

  • 3

    Oloupeme cibuli, nakrájíme ji najemno a osmahneme v omastku po krevetách. Cibuli zaprášíme moukou a necháme zpěnit. Poté podlijeme smetanou a bílým vínem a na mírném ohni vaříme asi 10 minut.

  • 4

    Do hotové omáčky vložíme krevety a 2 minuty povaříme. Přichystáme kopr, který opláchneme a osušíme. Část odložíme stranou na ozdobení a zbytek nasekáme. Do omáčky přidáme kopr, pomerančovou kůru a šťávu. Dochutíme solí a pepřem.

  • 5

    Hotové těstoviny scedíme a necháme okapat. Připravíme je na talíře, přelijeme omáčkou s krevetami a zdobené koprem podáváme.

Komentáře k receptu