Tagliatelle s cuketou a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 20 g
- Sodík 445 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 11.3 mg
- Draslík 641.5 mg
- Vláknina 5735 mg
- Vitamín A 5735 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu tagliatelle, poté je scedíme, necháme okapat a odložíme stranou.
-
2
Cukety omyjeme, očistíme, nakrájíme na silnější kolečka a ve vroucí osolené vodě asi 4 minuty blanšírujeme.
-
3
Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Oregano omyjeme, osušíme a nasekáme.
-
4
Na pánvi rozpálíme olej a kolečka cukety na něm z obou stran osmahneme, po dvou minutách k nim přidáme česnek a ještě chvilku restujeme.
-
5
Do mísy k tagliatelle přimícháme orestované cukety s česnekem, nasekané oregano a ricottu. Důkladně promícháme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou a nastrouhaným ementálem.