Zeleninové smažené nudle
Suroviny
- 125 g Brokolice
- 75 g Bambusové výhonky
- 350 g Nudle vaječné
- 2 kávová lžička Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Badyán
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Paprika červená
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 dl Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 0.18 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 92 g
- Sodík 213 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 74.2 mg
- Draslík 565.4 mg
- Vláknina 13087.5 mg
- Vitamín A 13087.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nudle uvaříme v hrnci s vroucí osolenou vodou 2 minuty. Poté scedíme, propláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme v cedníku, než je budeme potřebovat.
-
2
Ve woku rozpálíme olej, přidáme rozetřený česnek a badyán a smažíme 30 vteřin. Přidáme nakrájenou mrkev, pokrájenou papriku, cibuli, bambusové výhonky, brokolici, řapík celeru a smažíme 2 minuty. Přidáme do woku zeleninový vývar, sójovou omáčku a povaříme 5 minut.
-
3
Olej na smažení rozpálíme a tvoříme z nudlí chomáčky, které po obou stranách osmahneme.
-
4
Smícháme vodu a solamyl a vmícháme do pánve. Přivedeme k varu.
-
5
Nudle dáme na mísu, dáme na ně zeleninu a ihned podáváme.