Bylinkové nudle s krabím masem
Suroviny
- 60 g Cibule
- 20 g Máslo čerstvé
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Sůl
- 40 g Petržel - nať
- 10 g Zázvor celý
- 90 ml Chilli omáčka
- 125 ml Omáčka rybí
- 40 ml Limetková šťáva
- 125 ml Smetana ke šlehání 30%
- 450 ml Kokosové mléko
- 3 kávová lžička Olej z vlašských ořechů
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 kávová lžička Olej olivový extra panenský
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 kg Krabí maso mražené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 887 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 35 g
- Sodík 4912 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 190 mg
- Draslík 400.8 mg
- Vláknina 5782.5 mg
- Vitamín A 5782.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku, petrželku, oba druhy oleje, sůl a vejce zpracujeme hnětačem (2-3 minuty) na hladké těsto. Necháme 30 minut odpočinout ve fólii.
-
2
Pomocí strojku na těstoviny vytvoříme širší nudle. Oschlé nudle poprášíme moukou a necháme na pomoučené utěrce ještě nejméně 1 hodinu sušit.
-
3
Do velkého hrnce s vodou přidáme trošku olivového oleje a soli. Vodu přivedeme k varu, vložíme do ní tagliatelle a uvaříme je
-
4
"al dente". Potom je scedíme a udržujeme teplé.
-
5
Omáčka: Cibuli opečeme na másle doměkka. Přidáme zázvor, rybí omáčku, sladkou chilli omáčku, limetkovou šťávu a kůru. Vaříme 1-2 minuty, poté do omáčky vmícháme kokosové mléko a mírně ji vaříme při nízké teplotě asi 10 minut.
-
6
Přidáme krabí maso, smetanu a omáčku dále vaříme 3-4 minuty.
-
7
Nudle upravíme na nahřáté talíře a polijeme omáčkou s krabím masem.