Nudle s žampióny a kuřecím masem
Suroviny
- 50 g Anglická slanina
- 400 g Kuřecí prsa
- 30 g Máslo čerstvé
- 35 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 250 g Žampiony čerstvé
- 150 g Cibulka jarní
- 400 g Těstoviny Fettuccine
- 80 ml Víno bílé
- 170 ml Zakysaná smetana
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 158 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 6 g
- Sodík 178 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 21.9 mg
- Draslík 161.3 mg
- Vláknina 1913.5 mg
- Vitamín A 1913.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
-
2
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Plátky anglické slaniny nakrájíme na menší kousky. Maso osmažíme na oleji a másle zhruba 3 minuty dozlatova. Přidáme anglickou slaninu, drcený česnek a plátky žampionů a za občasného zamíchání ještě 2 minuty opékáme.
-
3
Směs podlijeme vínem a tekutinu necháme odpařit na polovinu. Přidáme zakysanou smetanu a kolečka jarní cibulky a přivedeme k varu. Mouku smícháme s vodou na hladkou kaši a zahustíme jí omáčku. Za stálého míchání omáčku povaříme ještě asi 2 minuty, osolíme a opepříme.
-
4
Omáčku nalijeme na těstoviny a prohřejeme. Porce posypeme parmazánem.