Nudle s žampióny a kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 400 g Kuřecí prsa
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 35 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Cibulka jarní
  • 400 g Těstoviny Fettuccine
  • 80 ml Víno bílé
  • 170 ml Zakysaná smetana
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 158 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 178 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 21.9 mg
  • Draslík 161.3 mg
  • Vláknina 1913.5 mg
  • Vitamín A 1913.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

  • 2

    Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. Plátky anglické slaniny nakrájíme na menší kousky. Maso osmažíme na oleji a másle zhruba 3 minuty dozlatova. Přidáme anglickou slaninu, drcený česnek a plátky žampionů a za občasného zamíchání ještě 2 minuty opékáme.

  • 3

    Směs podlijeme vínem a tekutinu necháme odpařit na polovinu. Přidáme zakysanou smetanu a kolečka jarní cibulky a přivedeme k varu. Mouku smícháme s vodou na hladkou kaši a zahustíme jí omáčku. Za stálého míchání omáčku povaříme ještě asi 2 minuty, osolíme a opepříme.

  • 4

    Omáčku nalijeme na těstoviny a prohřejeme. Porce posypeme parmazánem.

Komentáře k receptu