Nudle udon se sépií
Suroviny
- 200 g Kuřecí prsa
- 200 g Sépie
- 100 g Hrachové lusky
- 400 g Nudle Udon
- 700 ml Vývar rybí
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Pórek
- 1 ks Zázvor celý
- 2 ks Cibulka jarní
- 6 ks Shiitake houby
- 1 l Voda pitná
- 8 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- 2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 179 g
- Sodík 1404 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 95 g
- Cholesterol 88 mg
- Draslík 3044.3 mg
- Vláknina 47109 mg
- Vitamín A 47109 mg
- Vitamín B6 2.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nudle vložíme do osolené vroucí vody a uvaříme na skus, cca 8-10 min. Poté slijeme a necháme okapat.
-
2
Mezitím očistíme pórek, podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Oloupanou mrkev pokrájíme na tenká kolečka. Lusky očistíme, opláchneme a rozpůlíme. Houby očistíme a kloboučky nakrájíme na nudličky.
-
3
Sépie opláchneme a necháme okapat. Vývar přivedeme k varu a krátce povaříme se 6 lžícemi sójové omáčky a vínem mirin. Vložíme maso nakrájené na kousky a vaříme na mírném ohni cca 5 min. Poté přidáme sépie a mrkev a dusíme dalších 5 min. Vmícháme lusky a houby, po 1 minutě nudle a společně prohřejeme.
-
4
Jarní cibulky očistíme a nasekáme na tenká kolečka. Oloupaný zázvor nastrouháme. Vše přidáme do hrnce, dochutíme zbytkem sójové omáčky, limetkovou šťávou a podáváme.