Nudle udon se sépií

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kuřecí prsa
  • 200 g Sépie
  • 100 g Hrachové lusky
  • 400 g Nudle Udon
  • 700 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Zázvor celý
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 6 ks Shiitake houby
  • 1 l Voda pitná
  • 8 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 623 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 179 g
  • Sodík 1404 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 95 g
  • Cholesterol 88 mg
  • Draslík 3044.3 mg
  • Vláknina 47109 mg
  • Vitamín A 47109 mg
  • Vitamín B6 2.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nudle vložíme do osolené vroucí vody a uvaříme na skus, cca 8-10 min. Poté slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Mezitím očistíme pórek, podélně rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Oloupanou mrkev pokrájíme na tenká kolečka. Lusky očistíme, opláchneme a rozpůlíme. Houby očistíme a kloboučky nakrájíme na nudličky.

  • 3

    Sépie opláchneme a necháme okapat. Vývar přivedeme k varu a krátce povaříme se 6 lžícemi sójové omáčky a vínem mirin. Vložíme maso nakrájené na kousky a vaříme na mírném ohni cca 5 min. Poté přidáme sépie a mrkev a dusíme dalších 5 min. Vmícháme lusky a houby, po 1 minutě nudle a společně prohřejeme.

  • 4

    Jarní cibulky očistíme a nasekáme na tenká kolečka. Oloupaný zázvor nastrouháme. Vše přidáme do hrnce, dochutíme zbytkem sójové omáčky, limetkovou šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu