Makarony se sýrem a špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 14 g
- Sodík 2074 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 28.1 mg
- Draslík 619.9 mg
- Vláknina 5214.5 mg
- Vitamín A 5214.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.9 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Špenátové listy přebereme, povadlé vyhodíme. Zbylé listy spaříme horkou vodou, přendáme je do studené vody, ochladíme, necháme okapat a posekáme nadrobno. Česnek prolisujeme. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme špenát, česnek, osmažíme, ochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátem.
-
3
Makarony vložíme do mísy, přimícháme obsah pánve i s máslem, dobře promícháme, rozdělíme na talíře a každou porci posypeme rozdrobenou ricottou.