Bramborové knedlíky plněné pečeným masem
Suroviny
- 700 g Brambory
- 100 g Slanina vepřová
- 250 g Drůbeží maso pečené
- 300 g Mouka pšeničná hrubá
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 13 g
- Sodík 364 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 87.6 mg
- Draslík 661.1 mg
- Vláknina 6426.5 mg
- Vitamín A 6426.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory předem uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a umeleme.
-
2
Pečené kuřecí maso umeleme. Na oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli, přidáme umleté maso, osolíme špetkou soli, opepříme a chvíli smažíme.
-
3
V míse smícháme umleté brambory s vejcem, moukou, špetkou soli, přeneseme na jednou lžící hladké mouky posypaný vál a vypracujeme pevné těsto. Opět vál podsypeme lžící hladké mouky, těsto rozválíme a rozkrájíme na čtverce. Do středu každého čtverce navrstvíme prochladlou náplň, těsto spojíme, vytvarujeme kulaté knedlíky a uvaříme ve vroucí vodě osolené dvěma špetkami soli. Knedlíky vaříme zhruba deset minut. Dbáme, aby se knedlíky nepřichytly dna.
-
4
V mezičase na pánvi osmažíme drobně pokrájenou slaninu a cibuli.
-
5
Knedlíky servírujeme polité slaninou s cibulí.