Zapečené gnocchi s ovčím sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 17 g
- Sodík 929 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 21 mg
- Draslík 108.8 mg
- Vláknina 5370.3 mg
- Vitamín A 5370.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko přivedeme k varu, přidáme rozpůlenou cibuli a bobkový list. Krátce povaříme a vyjmeme cibuli i list. Přisypeme polentu, osolíme a opepříme. Na mírném plameni vaříme 15-20 minut, dokud není těsto velmi husté. Poté hrnec sejmeme z plotny, přimícháme nastrouhaný parmezán, polovinu másla, hořčici a muškátový oříšek.
-
2
Těsto podélně rozetřeme na plechu tak v tloušťce 1 cm. Necháme je vychladit a poté nožem nakrájíme na čtverečky.
-
3
Gnocchi rozložíme do vymaštěného žáruvzdorného pekáčku a posypeme ovčím sýrem.
-
4
Gnocchi pokapeme máslem. Vložíme je do trouby a pečeme 15 minut při teplotě 180 °C . Potom je grilujeme, dokud horní vrstva není křupavá. Podáváme ještě horké.