Zapečené gnocchi s ovčím sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 120 g Polenta
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 5 g Hořčičné semínko
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 85 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Sýr Parmezán
  • 1 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 929 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 21 mg
  • Draslík 108.8 mg
  • Vláknina 5370.3 mg
  • Vitamín A 5370.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko přivedeme k varu, přidáme rozpůlenou cibuli a bobkový list. Krátce povaříme a vyjmeme cibuli i list. Přisypeme polentu, osolíme a opepříme. Na mírném plameni vaříme 15-20 minut, dokud není těsto velmi husté. Poté hrnec sejmeme z plotny, přimícháme nastrouhaný parmezán, polovinu másla, hořčici a muškátový oříšek.

  • 2

    Těsto podélně rozetřeme na plechu tak v tloušťce 1 cm. Necháme je vychladit a poté nožem nakrájíme na čtverečky.

  • 3

    Gnocchi rozložíme do vymaštěného žáruvzdorného pekáčku a posypeme ovčím sýrem.

  • 4

    Gnocchi pokapeme máslem. Vložíme je do trouby a pečeme 15 minut při teplotě 180 °C . Potom je grilujeme, dokud horní vrstva není křupavá. Podáváme ještě horké.

Komentáře k receptu