Žtuté tagtiatelle se sýrem a ořechy
Suroviny
- 150 g Mouka kukuřičná
- 5 g Sůl
- 100 g Sýr Provola
- 50 g Ořechy vlašské
- 50 g Šalotka
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Čekanka
- 3 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 553 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1282 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 201.3 mg
- Draslík 232.3 mg
- Vláknina 6974 mg
- Vitamín A 6974 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, soli a vejce připravíme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme 30 minut odpočinout v chladničce.
-
2
Těsto několikrát protáhneme strojkem, nakrájíme ho na nudle — tagliatelle a dáme je na mísu s polohrubou moukou.
-
3
Najemno nasekáme šalotku a na oleji osmažíme. Vložíme jemně pokrájenou čekanku a nasekané ořechy. Přidáme lžíci vody, osolíme, opepříme a přidáme na kostičky nakrájený sýr.
-
4
Těstoviny uvaříme 2 minuty, scedíme, přidáme na pánev s omáčkou a povaříme, aby se rozpustil sýr. Servírujeme.