Orecchiette s ostrým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1290 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 11.9 mg
- Draslík 317.2 mg
- Vláknina 9120 mg
- Vitamín A 9120 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme špenát a řepu, zeleninu povaříme v osolené vodě 5 minut, scedíme a vymačkáme.
-
2
V kastrolu rozehřejeme olej s česnekem nakrájeným na tenké plátky
-
3
a rozdrobenou chilli papričkou. Uvařenou zeleninu dáme do mixéru
-
4
a přidáme olej. Rozmixujeme na hladký krém, osolíme a opepříme.
-
5
Přidáme nastrouhaný parmezán a rozdrobenou fetu.
-
6
Propracujeme mouku s vodou a špetkou soli a necháme přikryté odpočinout 20 minut.Z těsta rozválejíme tenké válečky a ty nakrájíme na malé, stejně velké dílky. Každý dílek smáčkneme palcem a lehce jím posuneme po pomoučeném válu, aby vznikl důlek.
-
7
Orecchiette uvaříme v osolené vodě a ochutíme je krémem ze špenátu a řepy.