Tagliatelle s telecí kýtou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 826 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 33 g
- Sodík 720 mg
- Bílkoviny 69 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 202 mg
- Draslík 2074.1 mg
- Vláknina 7615 mg
- Vitamín A 7615 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kýtu obalíme v mouce a osmažíme ze všech stran. Potřeme ji hořčicí, přidáme celou cibuli a podusíme zvolna asi 1 hodinu.
-
2
Očistíme hříbky, nakrájíme na plátky a dáme stranou. Když je maso hotové, vyndáme ho a udržujte teplé.
-
3
Houby přidáme k omáčce z masa a vaříme. Přidáme mléko, a je-li omáčka příliš řídká, i trochu mouky.
-
4
Sundáme z ohně a přidáme 1 vrchovatou lžičku másla. Tagliatelle ve slané vodě uvaříme. Scedíme je a smícháme s houbovou omáčkou. Tagliatelle podáváme společně s telecím masem nakrájeným na plátky.