Farfalle s cuketami, sardelkami a rukolou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 479 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 12 g
- Sodík 528 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 278 mg
- Vláknina 8612.5 mg
- Vitamín A 8612.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sardelky omyjeme a rozevřeme, přitom odstraníme hlavu a páteř. Omyjeme i cukety, podélně je nakrájíme na 4 díly, také odstraníme žlutý pestík.
-
2
Rozehřejeme olej s jemně utřeným stroužkem česneku a feferonkou. Přidáme mladé cukety a restujeme 2 minuty. Rajče nakrájíme na kostičky, odstraníme semínka.
-
3
Na pánev přidáme sardelky a osmahneme. Hned poté přidáme rajče a omytou, osušenou a na malé kousky natrhanou rukolu. Opepříme a posypeme čerstvým, nadrobno nakrájeným oreganem.
-
4
Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě, na pánev nalijeme trošku vody z jejich varu a těstoviny scedíme, když jsou „al dente". Krátce je prohřejeme na pánvi, aby dobře vstřebaly všechny chutě, a podáváme.