Orecchiette s hráškovým krémem a mrkví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 84 g
- Sodík 1711 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 10.8 mg
- Draslík 519.4 mg
- Vláknina 15743.5 mg
- Vitamín A 15743.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku nakrájíme nadrobno a necháme ji na másle zesklovatět. Je-li to nutné, podlijeme troškou vývaru. Přidáme hrášek, osolíme, opepříme, vaříme 5 minut. Zalijeme teplým vývarem a vaříme, dokud hrášek nezměkne.
-
2
Vše rozmixujeme ponorným mixérem společně s kozím sýrem a panenským olivovým olejem. Upravíme hustotu a chuť. Těstoviny uvaříme v osolené vodě „al dente" a scedíme, var dokončíme v hrnci s ještě tekutým hráškovým krémem. Oškrabeme mrkve, nakrájíme je na kostičky a osmahneme na pánvi s troškou olivového oleje. Dobře promícháme těstoviny s parmezánem a podáváme s kostičkami mrkve.