Kančí kotlety s těstovinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Fíky čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 20 g Petržel - nať
  • 10 g Nové koření celé
  • 10 g Jalovec
  • 800 g Kančí pečeně
  • 20 g Margarín
  • 400 g Těstoviny Tagliatelle
  • 250 g Houby nakládané
  • 60 ml Olej olivový
  • 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 500 ml Víno červené
  • 125 ml Bujón houbový
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1120 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1052 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 167.8 mg
  • Draslík 1155 mg
  • Vláknina 10780 mg
  • Vitamín A 10780 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě do poloměkka.

  • 2

    Petrželku omyjeme, otřepáním osušíme a najemno nasekáme. Smícháme s olejem a kořením. Stroužky česneku oloupeme, vidličkou je trochu rozmačkáme a přidáme do směsi. Osolíme.

  • 3

    Maso potřeme směsí. Margarín rozehřejeme na pánvi a kotlety smažíme asi 8 minut. Neustále je potíráme marinádou. Zalijeme vínem a bujonem a necháme dalších 10 minut uležet.

  • 4

    Houby necháme okapat v cedníku a přidáme ke směsi. Maso vyjmeme a uložíme do tepla. Do omáčky vmícháme smetanu.

  • 5

    Těstoviny scedíme, upravíme s kotletami na talíře, ozdobíme dílky fíku a podáváme.

Komentáře k receptu