Těstoviny s omáčkou z gorgonzoly
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 821 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 31 g
- Sodík 859 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 123.9 mg
- Draslík 18.1 mg
- Vláknina 7248.8 mg
- Vitamín A 7248.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme a držíme v teple.
-
2
V mezičase v silnostěnném velkém rendlíku na másle lehce restujeme 4 lístky šalvěje. Asi po 1 minutě ji vyndáme a odložíme. Do hrnce vsypeme sýr, který jsme nakrájeli na kostičky, stále mícháme, než se sýr na mírném plameni rozpustí. Poté pomalu vmícháme 175 ml smetany s vermutem. Opepříme a osolíme podle chuti a za stálého míchání zahříváme, až omáčka zhoustne. Pokud je příliš hustá, rozředíme ji smetanou.
-
3
Uvařené těstoviny přesypeme na mísu, vlijeme omáčku, kterou s těstovinami řádně promícháme. Před servírováním ozdobíme zbylými lístky šalvěje. Ihned podáváme.