Makarony s hřebenatkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krevety tygří - loupané
  • 25 g Oříšky piniové
  • 400 g Těstoviny konzumní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Hřebenatka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 641 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 339 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 183.9 mg
  • Draslík 302.4 mg
  • Vláknina 570.8 mg
  • Vitamín A 570.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě uvaříme makarony, či jiné těstoviny, až jsou měkké.

  • 2

    Před koncem varu těstovin, na oleji 1 minutu restujeme pokrájený česnek, poté vsypeme oříšky a restujeme, až zezlátnou. Přidáme vyloupané a pokrájené hřebenatky a krevety a restujeme až změní barvu. Ochutíme pepřem a solí podle chuti.

  • 3

    Když jsou těstoviny měkké, scedíme je a vrátíme zpět do hrnce, přidáme krevety s hřebenatkami, ozdobíme posekanými bazalkovými lístky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu