Špagety s plody moře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1264 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 239 mg
- Draslík 1081.9 mg
- Vláknina 4165 mg
- Vitamín A 4165 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.7 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mušle i krevety kuchyňsky připravíme, olihně nakrájíme na tenké kroužky. Ve velkém hrnci zahřejeme 2 lžíce olivového oleje a přidáme mušle. Přikryté dusíme asi 5-8 minut, hrncem občas potřeseme, aby se mušle otevřely. Špagety uvaříme „al dente" podle návodu. Mezitím zahřejeme ve velké pánvi zbývající olej, osmahneme na něm nadrobno nasekaný česnek, přidáme plody moře a na mírném ohni necháme 4-5 minut opékat. Omáčku zakapeme citrónovou šťávou a posypeme petrželí. Špagety scedíme a přidáme do pánve k plodům moře. Dobře promícháme a ochutíme solí a pepřem.