Těstoviny s rajčatovou omáčkou se šunkou
Suroviny
- 150 g Šunka dušená
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 450 g Těstoviny Rigatoni
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 6 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 667 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 21 g
- Sodík 676 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 67 g
- Cholesterol 43 mg
- Draslík 464.4 mg
- Vláknina 11987.8 mg
- Vitamín A 11987.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V silnostěnném hrnci na lžíci oleje a lžíci másla restujeme drobně krájenou cibuli. Po zhruba deseti minutách vmícháme pokrájenou šunku a opět pět minut restujeme. Poté přisypeme česnek nakrájený nadrobno, pokrájenou chilli papričku bez semen a konzervovaná rajčata. Omáčku osolíme a opepříme. Na mírném plameni vaříme zhruba čtyřicet minut, až omáčka zhoustne.
-
2
V mezičase ve větším hrnci uvaříme v osolené vodě těstoviny na zkus, scedíme a udržujeme v teple.
-
3
Když je omáčka hotová, vysypeme těstoviny na mísu, přelijeme omáčkou, přidáme lžíci másla, sekanou petrželku, strouhaný parmazán a řádně promícháme. Ihned podáváme.