Kuličky z hovězího masa v rajské omáčce se špagetami
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 450 g Hovězí maso mleté
- 350 g Těstoviny Spaghettini
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 plátek Bageta
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Bazalka
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 637 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 16 g
- Sodík 555 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 200.6 mg
- Draslík 649.9 mg
- Vláknina 8659.8 mg
- Vitamín A 8659.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dva plátky bagety (může být i veka) zbavíme kůrky, vložíme do mísy a zalijeme půlšálkem vody. Necháme vodu natáhnout, zhruba pět minut, poté vodu vymačkáme a vylijeme. Do mísy k bagetě přidáme nasekanou petrželovou nať, lžíci nasekané bazalky, mleté maso, stroužek utřeného česneku, vejce, sůl, pepř a promísíme, až utvoříme kompaktní hmotu. Pod fólií uložíme do chladničky.
-
2
V hlubším kastrolu na oleji zhruba pět minut smažíme drobně posekanou cibuli s jedním stroužkem česneku pokrájeným na plátky. Poté přidáme rajčata i s nálevem, rajčatový protlak, tři lžíce bazalky, cukr, pepř, sůl a vaříme na mírném plameni zhruba dvacet pět minut, až omáčka zhoustne. Poté do omáčky vložíme malé kuličky z připravené masové hmoty, vaříme asi půl hodiny.
-
3
V mezičase ve větším hrnci uvaříme těstoviny na skus, scedíme, necháme okapat. Poté je přendáme do velké mísy, na ně nalijeme horkou omáčku s knedlíčky, posypeme strouhaným parmezánem a ihned podáváme. Můžeme ještě přidat v misce další nastrouhaný parmezán.