Spaghettini se sardinkami
Suroviny
- 70 g Cibule
- 350 g Těstoviny Spaghettini
- 50 g Muškátový oříšek
- 20 g Hrozinky
- 5 g Pepř černý mletý
- 80 g Fenykl čerstvý
- 5 g Šafrán
- 400 g Sardinka obecná
- 60 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Ančovičky konzervované
- 1 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 720 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1069 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 19.1 mg
- Draslík 354.3 mg
- Vláknina 13292.5 mg
- Vitamín A 13292.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce necháme nabobtnat hrozinky. Vykucháme sardinky, odtrhneme jim hlavičku, vyjmeme páteř, propláchneme je a rozdělíme na 2-3 díly. Očistíme fenykl, omyjeme ho a chvíli povaříme v osolené vodě, nahrubo nasekáme a tekutinu, ve které jsme ho vařili, uschováme.
-
2
Omyjeme ančovičky, abychom je zbavili soli, vykostíme je a pokrájíme na kousky. Česnek a cibuli jemně nasekáme. Do pánve nalijeme 3 lžíce oleje a česnek a cibuli na něm osmažíme.
-
3
Přidáme pokrájené ančovičky a za stálého míchání je necháme rozpustit. Přidáme fenykl, nabobtnalé a nasekané hrozinky a piniová semínka a 1 minutu vše dusíme. Přidáme šafrán rozmíchaný ve sklenici vody a po špetce soli a pepře.
-
4
V jiné pánvi rozehřejeme zbývající olej, osmažíme na něm kousky čerstvých sardinek, přidáme fenykl a všechno asi 2 minuty podusíme. V hrnci, ve kterém jsme vařili fenykl, uvaříme těstoviny. Smícháme je s omáčkou a podáváme horké.