Tagliatelle s chutí moře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 350 g Těstoviny Tagliatelle
  • 800 g Mušle svatojakubské
  • 200 g Olihně
  • 50 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 ml Víno bílé
  • 60 ml Olej olivový
  • 8 ks Rak říční
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 909 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1431 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 380.5 mg
  • Draslík 1406.5 mg
  • Vláknina 10842.5 mg
  • Vitamín A 10842.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.3 mg
  • Vitamín E 6.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle necháme několik hodin odmočit.

  • 2

    Připravíme si omáčku. Očistíme raky, opláchneme a pokrájíme na kousky. Olihně oloupeme, propláchneme a pokrájíme na kroužky.

  • 3

    Mušle scedíme, dáme do pánve spolu s oloupaným stroužkem česneku a pálivou papričkou, zalijeme bílým vínem a 1 lžící oleje a za občasného zatřesení pánví je pod pokličkou necháme otevřít. Stáhneme pánev ze sporáku, vyloupeme mušle ze skořápek a dáme stranou. Skořápky a neotevřené mušličky vyhodíme.

  • 4

    Mezitím rozehřejeme ve velké pánvi olej, přidáme zbývající česnek, po chvíli pokrájené raky a za občasného zamíchání je asi 2 minuty smažíme. Přidáme vyloupané mušle a uschovanou tekutinu, v níž se vařily, a všechno ještě asi 1 minutu vaříme. Nakonec vše trochu osolíme a posypeme pepřem.

  • 5

    Uvaříme těstoviny, vše smícháme a posypeme sekanou petrželkou.

  • 8

Komentáře k receptu