Tagliatelle s chutí moře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 909 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 29 g
- Sodík 1431 mg
- Bílkoviny 68 g
- Uhlovodany 88 g
- Cholesterol 380.5 mg
- Draslík 1406.5 mg
- Vláknina 10842.5 mg
- Vitamín A 10842.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.3 mg
- Vitamín E 6.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mušle necháme několik hodin odmočit.
-
2
Připravíme si omáčku. Očistíme raky, opláchneme a pokrájíme na kousky. Olihně oloupeme, propláchneme a pokrájíme na kroužky.
-
3
Mušle scedíme, dáme do pánve spolu s oloupaným stroužkem česneku a pálivou papričkou, zalijeme bílým vínem a 1 lžící oleje a za občasného zatřesení pánví je pod pokličkou necháme otevřít. Stáhneme pánev ze sporáku, vyloupeme mušle ze skořápek a dáme stranou. Skořápky a neotevřené mušličky vyhodíme.
-
4
Mezitím rozehřejeme ve velké pánvi olej, přidáme zbývající česnek, po chvíli pokrájené raky a za občasného zamíchání je asi 2 minuty smažíme. Přidáme vyloupané mušle a uschovanou tekutinu, v níž se vařily, a všechno ještě asi 1 minutu vaříme. Nakonec vše trochu osolíme a posypeme pepřem.
-
5
Uvaříme těstoviny, vše smícháme a posypeme sekanou petrželkou.
-
8