Thajské nudle
Suroviny
- 350 g Krevety tygří - loupané
- 120 g Nudle rýžové
- 50 g Sójové výhonky
- 500 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Citrony
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Ořechy burské pražené
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1.2 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 324 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 15 g
- Sodík 333 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 153.2 mg
- Draslík 235.6 mg
- Vláknina 5643 mg
- Vitamín A 5643 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájený česnek dozlatova opečeme ve woku s rozehřátým olejem, přidáme vejce, rychle zamícháme a nesmíme příliš dlouho zahřívat, aby nebylo tuhé. Přidáme krevety osušené papírovými utěrkami, podle návodu uvařené a scezené nudle a vše důkladně promícháme.
-
2
Vmícháme thajskou rybí omáčku, citronovou šťávu, polovinu arašídů, cukr, jarní cibulky, kajenský pepř, polovinu sójových výhonků a za stálého míchání vaříme na silném ohni 2 minuty, aby se všechny suroviny důkladně prohřály.
-
3
Rozdělíme do misek, posypeme zbývajícími arašídy, nakrájeným čerstvým koriandrem, sójovými výhonky a ozdobené klínky citronu servírujeme.