Celozrnné těstoviny s houbami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Houby čerstvé
  • 130 g Vepřový bok uzený
  • 80 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 350 g Těstoviny grahamové
  • 100 ml Víno bílé
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Solamyl
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 683 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 742 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 164.4 mg
  • Draslík 673.7 mg
  • Vláknina 25915.8 mg
  • Vitamín A 25915.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby očistíme a nakrájíme na drobno, česnek oloupeme a prolisujeme. Uzený bůček nakrájíme na kostičky. Cibuli očistíme a nakrájíme na kroužky. Petrželku omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno.

  • 2

    Vodu v hrnci osolíme, přidáme lžíci oleje a těstoviny uvaříme doměkka. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat.

  • 3

    Ve větší pánvi rozpálíme zbylý olej, přidáme máslo, bůček, houby a smažíme asi 5 minut. V poslední minutě přidáme česnek a cibulky. Směs osolíme, opepříme a zalijeme vínem.

  • 4

    Formu vymažeme tukem. Těstoviny promícháme se směsí, nasekanou petrželkou a dáme do formy.

  • 5

    Rozmícháme mléko, vejce, škrob, nastrouhaný sýr a směs osolíme, opepříme a přidáme tymián. Směsí přelijeme těstoviny a zapékáme v horkovzdušné troubě při 600 W a 200 °C asi 9 minut. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu