Neapolské lasagne
Suroviny
- 250 g Těstoviny Lasagne
- 900 g Rajčata
- 450 g Sýr Ricotta
- 225 g Mozzarella
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 stroužek Česnek
- 0.36 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 526 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 30 g
- Sodík 474 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 83.9 mg
- Draslík 473.4 mg
- Vláknina 3816.3 mg
- Vitamín A 3816.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenátové lasagne vaříme asi 8 minut ve slané vodě se lžící oleje. Necháme okapat, opláchneme horkou vodou a položíme v jedné vrstvě na vlhkou utěrku. Přikryjeme druhou vlhkou utěrkou, necháme stát.
-
2
Omáčku na lasagne si připravíme tak, že na pánev dáme zbytek oleje, utřený česnek a smažíme cca minutu. Když začne česnek slabě hnědnout, přidáme čerstvá oloupaná rajčata (nebo sterilovaná bez šťávy), bazalku, sůl, pepř a cukr.
-
3
Snížíme teplotu, vaříme 35 minut. Můžeme dochutit kořením a cukrem. Sýr Ricotta ušleháme s máslem, nastrouhanou Mozzarelou a ochutíme kořením.
-
4
Lasagne skládáme tak, že nejprve vytřeme olejem zapékací nádobu a na dno položíme 3 kusy lasagní, pokryjeme třetinou omáčky, opatrně rozetřeme část sýrové omáčky. Takto pokračujeme do vyčerpání lasagní, vzninou 3 vrstvy. Navrch dáme zbylou omáčku.
-
5
Zakryjeme alobalem, pečeme 20 minut v troubě na 190°C, odkryjeme a pečeme ještě 10 minut. Před podáváním necháme 10 minut stát, ozdobíme listy bazalky.